Kom af med åreknuderne og nyd dit aktive liv

Sponsoreret

Åreknuder kan i mange tilfælde være med til at sætte en stopper for et aktivt liv, da de er generende og i værste fald kan skade dit helbred. Derfor er det vigtigt, at du får den rette behandling, så du kan være aktiv uden problemer.

At have et aktivt liv er vigtigt for rigtig mange mennesker. Derfor er det også frustrerende, hvis sygdom skal sætte en stopper for det. Men hvad er symptomerne på årebetændelse? Det er heldigvis nemt selv at finde ud af. Oftest kan du mærke det i dine lægge, når du står op. Det vil føles som en trykken eller svag smerte i benene, og du kan også mærke en vis kløen. Ligeså snart, at du opdager symptomerne, skal du sørge for at komme til lægen. Jo længere tid, der går, uden at det bliver behandlet, jo større risiko er der for at det kan udvikle sig til større komplikationer og medføre betændelse og blødning.

Heldigvis har undersøgelser vist, at det kun er omkring 5 procent, hvor åreknuderne udvikler sig til alvorlige tilfælde. Hvis du opdager det tidligt, er det forholdsvis nemt at blive behandlet.

Behandling varierer fra person til person

Det er meget forskelligt, hvordan man skal behandles. Ved en ultralydsundersøgelse, kan lægen finde ud af, hvilken behandlingsform, der er bedst for dig. Typisk er det slet ikke nødvendigt med kirurgi, og åreknuderne kan fjernes uden det store besvær.

Når du er blevet behandlet, er det stadig vigtigt, at du holder øje med symptomer, så du kan komme åreknuderne i forkøbet, hvis de skulle komme igen.