Sponsoreret

Alle ure har noget til fælles, hvad end du skal bruge det til et jakkesæt, på dykkerturen, på rejsen, på fodboldbanen eller i haven. De har alle den samme egenskab – nemlig at fortælle os hvad klokken er.Sådan er det også med det mest populære ur gennem tiden – nemlig dykkeruret.

Selvom du ikke nødvendigvis befinder dig under vandet så ofte eller nogensinde, så er dykkeruret blevet meget populært. Langt de fleste ur-mærker laver efterhånden dykkerure.

Professionelle dykkerure fra Panerai

De første dykkerure som blev anvendt i professionelle kredse, var ure fra det italienske mærke Panerai. I 1936 blev de første Panerai-dykkerure produceret, hvor det italienske militær brugte de vandtætte ure til kortere undervandmissioner om natten. Panerai leverede nogle ordentlige ure på 47 mm med selvlysende visere, som dermed gjorde det let for soldaterne at aflæse tiden hurtigt i mørket.

Fact: Et dykkerur kan i dag først klassificeres som et dykkerur når det kan holde trykket ned til 100 m. under havets overflade.

Selvlysende visere og tal

Det var i øvrigt også grundlæggeren af Panerai, Guido Panerai, der første gang brugte selvlysende visere og tal. Den selvlysende effekt blev første gang skabt i 1915 ved hjælp af stoffet radium. På det tidspunkt havde Panerai formentlig ingen anelse om, at stoffet er mere end 1 million gange mere radioaktivt end uran. Radium er i dag blevet udfaset, og man anvender i stedet det ufarlige stof luminova.

Stort udvalg af luksus ure hos UrHandleren.dk

På hjemmesiden UrHandleren.dk finder du et stort udvalg af luksusure. Her kan du også vælge at sælge dit designer-ur, hvis du trænger til noget fornyelse. Du kan desuden se nærmere på og læse mere om de kendte ur-mærker – heriblandt Panerai – og finde dit favoritbrand!