Sponsoreret

Vi ved efterhånden godt, hvor vigtigt det er at bære godkendte mundbind. Det gælder både, hvis du skal med bussen eller med en taxa, men det gælder også, hvis du skal ud og handle, eller hvis du skal en tur i det lokale fitnesscenter.

Vi kommer ikke udenom Covid-19, og alle de følger, som denne ustyrlige sygdom har med sig. Præcis derfor er det også vigtigt, at vi beskytter os selv og hinanden, så denne sygdom ikke får lov til at sprede sig. Det kan vi blandt andet gøre ved hjælp af værnemidler såsom mundbind, handsker og håndsprit.

Noget du skal kigge efter, når du skal finde et nyt mundbind, er, om det lever op til de sikkerhedskrav, der er på området. Et godkendt mundbind skal dække over din næse, din mund og din hage. Det betyder, at mundbindet skal dække over dine luftveje, fordi det er her, du udskiller og optager andre bakterier fra luften.

Mundbindet skal også sidde behageligt på dit ansigt. Det kan blandt andet være ved hjælp af en næsebøjle, som kan fiksere mundbindet, og forhindre det i at falde af. Men det skal også være lavet i et blødt materiale samt have fleksible stropper, som ikke strammer bag dine øre.

Skal du bruge et mundbind til dagligt, og skal du bruge det i bussen, i supermarkedet eller en tur i fitnesscentret, så er et type-I mundbind tilstrækkeligt. Men arbejder du i for eksempel sundheds- eller ældresektoren, så er et type-II (FFP2, FFP3) nødvendigt.

Du kan se og læse mere om mundbind og værnemidler hos Lomax.dk.