Sponsoreret

Ifølge Læge Håndbogen på sundhed.dk er forekomsten af ankelsmerter hos danskere hyppig, og ofte skyldes smerterne en overbelastning. Op mod hver femte voksne har oplevet smerter i anklen i den seneste tid, men de færreste opsøger læge. Det behøves du heller ikke nødvendigvis at gøre, så længe du kan hjælpe dig selv hjemmefra, hvis uheldet er ude.

Ligesom hovedpine er forekommer ofte hos mange danskere, så sker det også ofte, at nogle af os oplever smerter i vores fødder og ankler. Det sker i flest tilfælde, fordi vi på en eller anden måde formår at overbelaste os selv og vores krop.

Selvom op til hver femte dansker har oplevet smerter i anklen i løbet af det seneste år, så er det langt fra alle, der opsøger lægehjælp. Det handler selvfølgelig først og fremmest om, at smerternes intensitet kan variere, men det kan også være, at de danskere, der ikke opsøger læge, har de rigtige behandlingshjælpemidler hjemme i huset.

For det virker faktisk for langt de fleste, så længe man tager ordentligt hånd om sine smerter.

Hvis du er en af dem, der til tider oplever smerter i anklen, kan du med fordel købe dig et ankelbind, som selvfølgelig skal bruges, når det er nødvendigt.

Ankelbind fås i et stort udvalg af forskellige varianter, for smerter i den nederste del af benet eller fødderne kan være vidt forskellige. Nogle har eksempelvis brug for støtte, når de dyrker sport, mens andre i højere grad skal bruge det i flere situationer. Først og fremmest handler det dog om at få stabiliseret anklen, så den ikke udsættes for yderligere overbelastning eller vrid.

Oplever du alvorlige og vedvarende smerter, bør du naturligvis søge hjælp hos din egen læge.