Hvilken type fiskeri skal du vælge?

Sponsoreret

Skal du i gang med at fiske, men er i tvivl om hvilken form for fiskeri det skal være? Så læs med her, hvor du får en kort gennemgang af de mest almindelige typer af fiskeri.

Spinnefiskeri

Spinnefiskeri er nok den mest almindelige form for fiskeri. Spinnefiskeri bruges typisk, når du skal fiske i åer, floder og vandløb. Det fungerer ved, at du kaster ud og så trækker ind igen med forskellige agn. Det typiske agn er en spinner. Det er en lille krop med et skeformet blad, der så snurrer rundt, mens du trækker det ind.

Fluefiskeri

Fluefiskeri er en lidt sværere fiskemetode. Det hænger også sammen med fluebinding, hvor du selv binder fluerne, som du fisker med. Her bruges også specielle fiskestænger og hjul. Det sværeste ved fluefiskeri er kasteteknikken, hvor du skal få snøren til at flyve afsted med den lette flue ude i spidsen.

Havfiskeri

Havfiskeri er fiskeri der foregår i havet. Det er, ligesom spinnefiskeri, nemt tilgængeligt og ikke svært at finde ud af. Det foregår typisk med tykkere fiskestænger og tungere agn, så du kan kaste dem rigtigt langt ud. Du skal huske at bruge rustfrie kroge, da saltvand hurtigt får almindelige kroge til at ruste.