Pas på din krop, så du kan forblive aktiv

Sponsoreret

Din krop og dit sind er forbundet. At være aktiv gør dig gladere, mens det på samme tid også er godt for din fysiske sundhed. Fysisk aktivitet forbedrer straks dit humør og giver dig mere overskud til at udføre alle hverdagens gøremål. Du behøver ikke at løbe et maraton for at passe godt på din krop. Der er andre mere enkle ting, du kan gøre for at forblive aktiv.

Søvn

Det anbefales, at en voksen i gennemsnit får 7-8 timers søvn hver nat. Da søvnbehovet er individuelt, har nogle mennesker brug for mere hvile end andre. Søvnmangel påvirker både dit fysiske og psykiske helbred, så det er essentielt, at du prioriterer din søvn.

Ernæring og motion

Hvad der er sundt for din krop, er ikke nødvendigvis sundt for andre. Men der er visse fællestræk, som gavner de fleste mennesker. Her er det vigtigt, at du får nok frugt og grønt samt skærer ned på sukker og fede fødevarer. Det er ligeledes vigtigt, at du drikker nok vand hver dag.

Motion hjælper med at bekæmpe sygdomme og øger visse kemikalier i hjernen, som efterlader dig gladere og mere afslappet. Minimum en halv times motion om dagen er derfor afgørende for en sund og rask krop.

Tag dig af din krop på arbejdet

Bruger du mange af de udsatte dele af kroppen i løbet af din arbejdsdag, er det vigtigt, at du tager dig godt af din krop. Eksempelvis kan et exoskelet være med til at aflaste dig på arbejdet, hvis du ofte løfter tungt og bruger din ryg, skuldre og håndled meget.